Εκλαικευτικές διαλέξεις για τους πολίτες της Κρήτης • Το Κέντρο Θεωρητικής Φυσικής Κρήτης σε συνεργασία με το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου οργάνωσε διάλεξη για το ευρύ κοινό με ομιλητή τον φυσικό υψηλών ενεργειών και αστροναύτη Ernst Messerschmid στις 31 Οκτωβρίου 2013 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου. Στον σύνδεσμο υπάρχει το βίντεο της ομιλίας καθώς και φωτογραφίες από την διάλεξη.
 • Το Κέντρο Θεωρητικής Φυσικής Κρήτης σε συνεργασία με τον 2ο ΓΕΛ Ηρακλείου, το Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και τον Δήμο Ηρακλείου οργάνωσε εκδήλωση για το ευρύ κοινό: "Έκθεση του CERN στο Ηράκλειο Κρήτης".

  Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν “Προσεγγίζοντας τις απαρχές του Σύμπαντος” και διήρκεσε από Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 έως και Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

  Η τελετή έναρξης έγινε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:30 στην αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ (οδός Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο). Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ομιλίες των Καθηγητών Θ. Αλεξόπουλου (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) και Η. Κυρίτση (Πανεπιστήμιο Κρήτης) .

  Η τελετή λήξης έγινε την Δευτέρα 26 Μαρτίου στην Βασιλική Αγίου Μάρκου. Έδωσαν ομιλίες οι Π. Ραπίδης (Δημόκριτος), Ε. Τσεσμελής (CERN) και Ε. Δημοβασίλη (CERN)..
 • Το Κέντρο Θεωρητικής Φυσικής Κρήτης οργάνώσε τη Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00, εκδήλωση για το ευρύ κοινό στην αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ (οδός Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο) με ομιλία του Καθηγητή Μαθηματικών και Φυσικής του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης κου Δημήτρη Χριστοδούλου και με τίτλο: «Τα Μαθηματικά της Αρχαίας Αλεξάνδρειας».

  Ο καθηγητής κ. Δημήτριος Χριστοδούλου αναγορεύτηκε επίσης επίτιμος καθηγητής του τμήματος Φυσικής. Τα βίντεο και φωτογραφίες των διαλέξεων και της τελετής ευρίσκονται εδώ.
 • Το κέντρο στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργάνωσε εσπερίδα με διαλέξεις για το ευρύ κοινό τον Ιούνιο του 2009 πάνω στις πρόσφατες εξελίξεις της φυσικής υψηλών ενεργειών και της κοσμολογίας. Τα video των διαλέξεων είναι διαθέσιμα στην ίδια ιστοσελίδα.